Verzenden en retourneren

Verzendinformatie

Methode en kosten
De pakketten van Leaf by Linden worden geleverd via de pakketdienst van PostNL. Op het moment dat wij het versturen krijgt u een track en trace code waarmee u uw pakket ten alle tijde kunt volgen. Binnen Nederland zijn de verzendkosten €3,95.

Levertijd
De levertijd van uw bestelde producten bij Leaf by Linden, mits op voorraad, bedraagt uiterlijk 5 werkdagen, tenzij anders aangegeven. Zodra uw bestelling is verzonden, krijgt u van ons per mail een verzendbevestiging en zoals hierboven genoemd ook een track en trace code.

Verzendkosten Europa en daarbuiten
De verzendkosten voor bestellingen buiten Nederland en buiten Europa zijn afhankelijk van het bestemmingsland. Momenteel is het niet mogelijk een bestelling te laten leveren buiten Nederland en de kosten ervan zijn dus tot op heden irrelevant. 

Retourneren

Leaf by Linden probeert je via de website altijd zo goed mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel niet aan je verwachting voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden.

Onder retourneren verstaat Leaf by Linden een besteld artikel, dat teruggestuurd wordt door de klant naar het retour adres van Leaf by Linden.

De verzendkosten en risico’s van het terugsturen zijn voor rekening van de koper. Je mag zelf bepalen of je dit via de normale post verstuurd of met track en trace.

 

Zichttermijn

Het ruilen of retourneren van je bestelling is mogelijk. Binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling mag je de retour aanmelden en dan heb je 14 dagen de tijd om de zending retour te sturen. Leaf by Linden hanteert de afleverdatum van de vervoerder als ontvangstdatum, tenzij de bestelling bij een niet door u aangewezen derde is afgeleverd. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, tenzij anders vermeld.

Als consument heb je recht op veertien dagen bedenktijd om de Leaf by Linden producten kunnen zien, voelen en beoordelen. Wanneer je de hele order terugstuurt (met of zonder reden) zullen we je het hele orderbedrag terugstorten, incl. de verzendkosten die je in de shop hebt betaald (niet de kosten die jij maakt om het terug te sturen aan ons), op het rekeningnummer wat bij ons bekend is.

Aanmelden van de artikelen

Vul het retourformulier in dat op de pakbon staat dat je bij je bestelling hebt gekregen. Vermeld hierin duidelijk de volgende gegevens:
- het bestelnummer
- NAW gegevens
- de reden van de ruiling/ retournering (optioneel)

Vervolgens kun je het artikel binnen 14 dagen per post terugsturen naar het postbusnummer van Leaf by Linden. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het ruilen. Lees daarom zorgvuldig de algemene voorwaarden

Retouradres:

Leaf by Linden
Oude Engelenseweg 5a
5222AA Den Bosch

 

Voorwaarden ruilen & retourneren

  • Je kunt uitsluitend artikelen ruilen of retourneren die gekocht zijn in de Leaf by Linden webshop.
  • Nadat je bestelling is bezorgd, heb je 14 dagen de tijd om een retour aan te melden. Hierna heb je 14 dagen de tijd om de bestelling te retourneren. Na deze periode is de aankoop definitief.
  • Het artikel dient onbeschadigd en ongedragen geretourneerd te worden. Bij beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden. Ook moet het artikel - indien redelijkerwijs mogelijk - met aangehecht artikelkaartje en een originele verpakking teruggestuurd worden. 
  • De verzendkosten en risico’s van het terugsturen zijn voor rekening van de koper. Je mag zelf bepalen of je dit via de normale post verstuurd of met track en trace.
  • Bij retourneren (ontbinding koop van 1 of meerdere artikelen) zal het retour te ontvangen bedrag (prijs betaalde product inclusief eventuele verzendkosten) zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding aan je overgemaakt worden.
  • Retourartikelen kunnen alleen teruggestuurd worden naar ons retouradres.

Wat doet Leaf by Linden met retourzendingen als die niet aan bovengenoemde condities voldoen?

  • Indien de retourzending niet (voldoende) gefrankeerd is, zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Het betreft dan de administratiekosten à € 3,95 en de kosten die ons door de vervoerder in rekening gebracht worden voor het bezorgen van ongefrankeerde zendingen (vanaf € 14,00). Dit betekent dat deze kosten minimaal € 18,95 zullen bedragen. Deze kosten zullen ingehouden worden op de creditnota van de artikelen.
  • Retourzendingen, die buiten de retourtermijn aangeboden worden, worden niet geaccepteerd . Deze worden op kosten van Leaf by Linden aan jou geretourneerd. 

Voorzie je een situatie waarin problemen kunnen ontstaan? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met ons.

Ontvangst bij Leaf by Linden

Nadat wij je bestelling retour hebben ontvangen, ontvang je hier per e-mail een bevestiging van. 

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen die niet specifiek beantwoord zijn? Neem dan contact op met Leaf by Linden via de mail. Wij helpen je graag verder.